|  ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGELENDİRME HİZMETİ
     Gıda ürünlerini üreten, işleyen, tedarik eden veya dağıtan kuruluşlar, gıda 
güvenliği üzerinde etkisi olan şartların kontrol edildiğinin gösterilmesine ve 
yazılı hale getirilmesine giderek artan şekilde ihtiyaç duymaktadırlar. Hatta bu 
durum bu kuruluşların tedarikçileri için bile önemli bir yer teşkil etmektedir. 
 
HACCP ( Hazard Analysis Critical Control Point )’ ın açılımı kritik kontrol 
noktalarında tehlike analizleri anlamına gelir. Her türlü gıdanın hammaddeden 
itibaren işlenmesine, sevkıyatına ve tüketicinin önüne gelinceye kadar önemli 
noktalarda kontrol ve testlerin yapılarak olası tehlikelerin fiziksel, kimyasal 
ve biyolojik açılardan gözden geçirilerek daha oluşmadan önlenmesini sağlayan ve 
böylece % 100 güvenilir bir gıda üretimini amaçlayan önleyici bir gıda güvenlik 
sistemidir. 
 
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin kuruluşlara sağladığı en önemli avantajı güvenli gıda 
üretimidir. HACCP sistemini kuruluşlarda 
  - ASDGMP ( İyi Üretim Uygulamaları ) kurallarına uygun olarak üretim 
  yapılmasını, 
 
  - HACCP Sisteminin kullanılması, teknik kaynakların, üretimin kritik 
  kısımlarına kanalize edilmesini, 
 
  - Hata yapılarak kazanılan tecrübeye güvenmekten ziyade potansiyel 
  tehlikeleri önceden belirler, 
 
  - Son ürün muayenesinin önemini azaltarak son üründen örnek almayı ve fazla 
  ürün kaybını azaltır, 
 
  - Laboratuar analizlerinin azaltılmasını, analiz sonuçlarının etkin şekilde 
  kullanılmasını ve hızlı çözümler bulunmasını sağlar, 
 
  - Kontrolun zaman, sıcaklık, görsel muayene gibi ucuz ve hızlı parametreler 
  ile kolayca yapılmasını sağlar, 
 
  - Her büyüklükteki gıda ile ilgili işletmelerde kolaylıkla uygulayabilir,
  
 
  - Müşteri ve tüketicinin firmaya olan güvenini arttırır, 
 
  - Personelin hijyen ve sanitasyon konusunda eğitilmesini ve eğitimli 
  personelle çalışılmasını sağlar, 
 
  - Türk Gıda Kodeksi şartlarına uyulmasını sağlar, 
 
  - Tek yönlü hareket sağlayarak hem hijyen hem de uygun iş akış şartlarının 
  oluşturulmasını sağlar, 
 
  - Çalışanların proseslere daha çok hakim olmalarını ve daha kolay kontrol 
  etmelerini sağlar, 
 
  - İşletmenin , işletmede kullanılan ekipmanın bakımının , temizliğinin ve 
  yeterliliğinin uygunluğunu sağlar, 
 
  - Atıkların kontrolünü ve işletme içerisinden kontrollü bir şekilde 
  uzaklaştırılmasını sağlar, 
 
  - Tedarikçilerden ( Hammadde , katkı maddeleri , yardımcı malzemeleri , vb. 
  ) temin edilmiş ürünlerinde sisteme uygun olmasını sağlayarak tedarikçiye iyi 
  yönde yaptırım uygulanmasını sağlar, 
 
  İşletmede kayıt ve dokümantasyonun tutulmasını sağlar,  
  - Ürünün hammaddeden tüketiciye gidinceye kadar ki izlenebilirliğini ve 
  kontrolünü sağlar, 
 
  - Tüketiciyi uyararak kendine uygun ürün tüketmesini sağlar, 
 
  - Yurt içi ve yurt dışında işletmenin prestijini arttırır, 
 
  - ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi , ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve diğer yönetim sistemleri birlikte kolaylıkla 
  uygulanabilirlik sağlar.
 
 TQS den ISO 22000 :2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelendirme teklifi alabilmek için Belgelendirme Dokümanları bölümündeki Kuruluş Teklif Talep Formunu doldurarak info@tqs.com.tr adresine iletmeniz durumunda teklifimiz en kısa zamanda elinize ulaşacaktır. 
                                 
  << Geri <<    |